Tukar Status


Assalamualaikum wbt.

Saya cuba untuk menulis selaju yang mungkin lantaran waktu sudah pukul 12 tengah malam. Waktu menulis saya telah dicuri oleh waktu membuat assignment dan waktu turun bersama masyarakat.

Saya ditempatkan di Jertih. Kubu Kuat UMNO. Kawasan berlatarbelakangkan padi. Perkampungan ini kaya dengan semangat setiakawan dan perpaduan di kalangan penduduk kampung. 

Saya agak sibuk kebelakangan ini. Alhamdulillah, 13 April saya sudah bertukar menjadi status suami orang. Ada ibu dan ayah baru. Ada tanggungjawab baru dan amanah baru. Umur bertambah seiring dengan tanggungjawab dan amanah.

Saya juga sedang mendekati masyarakat di sini. Juga sedang berlatih menjadi Guru Pendidikan Khas yang baik. Saya mahu jadi Specialist dalam Pendidikan Khas. Namun saya masih tidak tinggal lagi dari mengulangkaji pelajaran Hadis, Sejarah dan Tauhid. Doakanlah semoga impian saya berjaya.

PRU 13.

Alhamdulillah, misi saya berjaya. Misi PRU 13 untuk menjatuhkan calon Syiah dari semua parti berjaya walaupun ada seorang yang terlepas. Itu yang berada dalam pemerhatian saya dan kawan2, yang terlepas kami serahkan kepada Allah.

Segala puji bagi Allah yang telah memberikan kekuasaan pada sesiapa yang dikehendakinya, dan menghinakan sesiapa yang dikehendakinya.

Alhamdulillah, telah sempurna PRU13, telah lepas waktu dan masa2 fitnah dan pergaduhan. Selamat berbaik kembali. 

Saya rasa sekadar itu sahaja. Maafkan saya andai blog ini kembali usang dan lambat updatenya. Ada impian yang perlu saya selesaikan. Ada jihad yang perlu saya istiqamahkan. Jihad melawan Syiah dan jihad pendidikan agama untuk golongan kurang upaya.

Saya berjalan dan anda boleh lihat saya berjalan. Jika mahu berjalan dengan saya sekadar sebatu, anda boleh mengkritik saya. Itupun dengan baik dan beradab. Saya tidak perlu orang asing yang merempuh pintu adab dan akhlak.

Selamat datang generasi yang muttabi3 (membuat penilaian) dalam politik. Selamat datang politik calon. Selamat tinggal orang tua yang masih hidup dalam kebodohan taqlidnya. Orang yang duduk dalam zon selesa dia tidak kemana. 

Dia mungkin jadi naqib usrah. Ada usrah, tapi sayang dia gagal jika dalam kampungnya, dalam daerahnya masih ada orang Melayu sesat Islamnya, masih ada orang Melayu Syiah.

Dia gagal apabila dia bersama dengan kawan2nya, selesa dengan persekitaran yang sedia ada. Selamat berkawan dengan musuh anda dan itu akan mengajar anda supaya berhati2 ketika berkawan dengannya. Musuh yang hebat lebih baik dari kawan yang melalaikan.

~Saya sedang menekuni padi masak bersama kanak-kanak istimewa. Terjun ke dalam dunia mereka demi dakwah agama. ya Allah, tabahkanlah hati saya menjadi Guru Pendidikan Khas. Sungguh saya sangat bahagia dengan nikmat2 Mu ya Allah.

Wassalam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s