Pelajar Semula


Assalamualaikum wbt.

InsyaAllah entri kali ini ringkas sahaja. Mohon maaf sebab lama tidak berupdate.

Alhamdulillah, saya telah terpilih untuk menjadi guru pelatih di IPG di Johor. Tempat bekerja pula di Terengganu. Nampak gayanya selepas ini berjalan ke Johor-Pahang-Terengganu mungkin dalam masa 1 tahun setengah lagi. Jadi guru pelatih Subjek Pendidikan Khas ini sangat mencabar. Kena belajar banyak bersabar selepas ini.

Nampak gayanya kena convert tesis Master jadi buku kot. InsyaAllah. Doakanlah semoga saya sentiasa ada dikurniakan masa untuk menulis.

InsyaAllah saya akan membina Baitul Muslim tidak lama lagi. Doakan yang terbaik untuk saya. Adik saya sudah bernikah. Kini sedang belajar menerima orang baru dalam hidup. Sedang belajar juga dan menimba ilmu tentang perkahwinan dan tanggungjawab.

Selamat datang ke dunia sebenar. Mencari-cari ruang dakwah dalam kesibukan hidup, sambil beriltizam dengan ibadah, kerja dan tanggungjawab yang sedia bertambah.

Masa mendewasakan peribadi dan sukma. Kena belajar untuk bahagikan masa untuk orang lain dan diri sendiri. Kena belajar banyak untuk merealisasikan teori-teori.

Circle of Influence semakin membesar. Begitu juga dengan circle of concern. Namun kena faham, Influence lebih utama dari Concern.

Ok. Cukuplah di sini sahaja.

~Entri ini ditulis di IPG di Johor. Berstatus pelajar dan musafir jalanan kembali. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s